2 септември 2013 г.

Сметка за ток

Днес, когато отидох да си обжалвам фактурата за ток на стойност 496 лева, идея си нямах, че ще стигна до „дайте да я закръглим на 1000 лева и ме оставете на мира…“


Отидох на гишето за жалби, предоставих клиентския си номер и служителката  започна да проверява данните в системата им.

- Между другото, имате излязла нова фактура. (подхилва се)
- А тя колко е?
- 54 492 лева. (хахаха)
- Моля, 54 хиляди ли? (хахаха)
- Да, 54 хиляди. (бухахаха)

Точно така, и двете се изсмяхме като луди. Защо бях откачила, беше ясно, но състоянието на служителката беше още по-трагично. Не знам дали заради работния стрес или заради друго, но тя изглеждаше сякаш е намерила тази работа в Интернет, или по-точно кликвайки върху онези реклами „спечелете бързи пари, докато се забавлявате“. Или пък го правеше като хоби – не знам, нямам идея. 


Прибирайки се у нас, започнах да се чудя каква може да е причината за толкова висока сметка. Сетих се за наскоро завършилия "Електротехника" в Технически университет приятел – Владимир. Обадих му се и му изясних случая. „Ако ползваш 100-ватови крушки, може да е заради това, Комплексарка“, каза Влади. След кратко затишие продължи с треперещ глас:  „Аве на нищо не ни научиха в тоя ши*ан университет“ и ми затвори. 

Засега единственото ми предположение е, че цяла Сърбия и Северна Македония ползват ток от моя контакт. Иначе друго обяснение няма.

Извод: Ако получите сметка за 496 лева или по-голяма стойност, не се опитвайте да я обжалвате. По-добре им дайте 1000 лева и да ви оставят на мира :(

1 comments:

Unknown каза...

мхмм....

Публикуване на коментар