6 март 2012 г.

Игри за напреднали

Ако трябва да поговорим за връзките, то най-общо можем да ги сравним с комара на масата със зеленото сукно. Всяка връзка е уникална, но все пак накрая винаги има победители и победени. Едната страна винаги обича повече другата, а в комара само единият участник печели. А когато приключи наравно, то това е най-скучният изход – нито можеш да се зарадваш, нито пък да се разстроиш…




ПОКЕР


Връзката ви е към края си и ставате от масата или с празни ръце, или с чувал пари. Това е връзка тип „покер”. Този тип връзка е доста опасна – налице са вашата любов, която искате да спасите, картите ви с малки числа и масата, обградена от противници. Да – дългите крака са асо, големите гърди са дама и поп, и макар че в ръцете си държите 2 и 3, вкарвате се в “all-in”. Все още не сте си загубили надеждата, защото вероятността да спечелиш играта е толкова, колкото да я загубиш. В този момент имате 2 опции – или да продължите връзката си с риска да останете с празни ръце, или да станете от масата навреме, без да погледнете назад.




ОКЕЙ


Изневеряват ви, но не можете да го докажете ли? Прелюбодейства, но не можете да го хванете ли? И на всичкото отгоре всеки път ви убеждават, че трябва да продължите заедно? Значи вашата връзка се е превърнала в типична okey игра. Вашият противник е вашата половинка, защото винаги печели, но вие знаете, че или играе нечестно, или просто съдбата му помага, като му/ѝ дава плочите в подреден вид. Играта включва повече от двама, тоест винаги има и други – примерно вашите приятели, които ви наливат акъл или пък онези кучки, които желаят приятеля ти.



ТАБЛА


Това е връзка тип „гадже-приятел”. Заживявате заедно, преставате да се виждате с други приятели, заедно ходите на кино, изложби и други мероприятия. Като сиамски близнаци сте и затова околните ви приемат като един човек. Радвате се, че с поредния дюбеш ще напреднете, но се разочоровате като видите, че са ви изпреварили с 6-1. От една страна искате да сте свободни, но от друга – да са лудо влюбени във вас. 




НЕ СЕ СЪРДИ, ЧОВЕЧЕ

Връзката ви на пръв поглед изглежда идеална, но всъщност нещата далеч не са такива. Всеки път, когато ви наранят (т.е. върнат пионката ви в стартовото кръгче) казвате, че всичко е наред и се усмихвате. А във вас бушуват бури. "Не бе, няма проблем. Наистина няма проблем" е ярко доказателство за това.



SCRABBLE


Това е тип игра, която е част от началото на всеки флирт. Всяко ваше изречение завършва с „любов”, а тръпката, която изпитваш при разговор с партньора, е вашата скрабъл игра. Всъщност тук можем да включим и платоничната любов. Приятно е да се надяваш, че ще го/я видиш на следващия ден, ще си размените по дума-две. Хубаво е, но само отначало. След време ти писва и се отегчаваш. Точно като скрабъл.



TABU


Играта на забранената любов – единият от двамата или е семеен, или е с някой друг, или е от приятелския контингент. Да бъдат заедно е трудно, даже е невъзможно.. Но онези погледи, тайни обаждания, SMS-ите, писани тайно под масата.. Единственото условие е да не използват забранените думи. Всичко се провежда дискретно, тайно, шифрирано.





Ортогонална проекция на нормата: Удоволствието, което изпитваш по време на изневяра… Защото всичко забранено е забавно, приятно.. неописуемо. Но резултатът е разочарование, съжаление… Изневярата е грях, изневярата е нещо лошо.. Лошо, но ни носи някои неща – удоволствието от тази неморална постъпка, почесването на егото ни, избиването на комплекси. Изневярата е най-сладкият грях, след клюкарстването обаче..

10 comments:

BlaiseSofia каза...

Без да обръщаме внимание на това, че двамата не играят винаги на една и съща игра.

Пламен Шопов каза...

играта е Ясна:
Когато ебъ Аз - Ебем Ние!
Кокато ебът теб - Ебът Нас!

Kosta каза...

Plamens Shopov for President!

Екскурзии Австрия каза...

Много интересна аналогия с игрите и много точна...

Екскурзии Испания каза...

Това са изключителни игри, особено за покера трябва малко и да си психолог, за да предвиждаш съперника.

почистващи препарати каза...

Аз смятам, че в една истинска връзка няма място за такива игри. Те са забавни да ги играеш в началото, преди нещата да са станали сериозни.

море в турция каза...

Страхотна статия, поздравления за добре написаната и сравнена с игрите.Живота е игра, съдбата ни дава своите карти, но само от нас зависи как ще ги изиграем, имаше такава мъдрост, която е напълно вярна.Сравнението с играта на табла много ми допадна, чак леко ме разсмя."От една страна искате да сте свободни, но от друга – да са лудо влюбени във вас. "като се намери средното положение нещата се получават - мечта!Винаги искаме всичко.Разкошна статия, поздравления.

supermarket каза...

Невероятна статия браво.Страшно ми допадна сравнението с играта на покер хаха че все още не сме си загубили надеждата, защото вероятността да спечелим играта е толкова, колкото да я загубим. В този момент имате 2 опции – или да продължим връзката си с риска да останем с празни ръце, или да станем от масата навреме, без да погледнем назад. Понякога просто трябва да продължим на пред без да се оглеждаме и връщаме на зад.Играта Табу също поне веднъж всеки се е сблъсквал с нея.Играта на забранената любов – единият от двамата или е семеен, или е с някой друг, или е от приятелския контингент. Да бъдат заедно е трудно, даже е невъзможно...Именно тези хора остават в сърцата ни и никога не ги забравяме.

маркови парфюми каза...

Покерът е игра където адреналина тайно тайно ти се покачва, страхотни сравнения.

Лейди Комплексарка каза...

Алоо, рекламодателите!

Ако още веднъж видя, че пускате спам коментари, ще ви измодерирам! Не разбирам к'во се напъвате да се рекламирате тук, я успокойте топката - блогът няма милиони читатели.

Предайте поздрави на майките ви от нашия магазинер чичо Янко!

Публикуване на коментар